Har du spørgsmål? Ring idag på
2047 2717

Nedgravning af dræn

Nedgravning af dræn i hus og have

Det er ikke til at komme uden om, at dræn bør lægges i haven og omkring huset for at minimere fugt i jorden og for at forbedre planternes overlevelsesevne. En effektiv nedgravning af dræn rundt om huset minimerer også risikoen for vinterskader og forbedrer til gengæld bæreevnen for jorden.

Når du får en professionel nedgravning af dræn fra FM Service, håndterer vi hele processen (eller så meget af processen, som du ønsker) for dig, så du bare kan slappe af og nyde et veludført stykke arbejde.

FM Service kan tilbyde vores hjælp til nedgravning af dræn på flere måder, og du kan også få udført nedgravning af dræn samtidig med andre entreprenøropgaver såsom anlægsarbejde, støbearbejde og lignende.

Hvor dybt skal dræn lægges?

Hvor dybt drænet skal lægges, afhænger fuldstændigt af den specifikke type jord samt dennes struktur. En god huskeregel til nedgravning af dræn er, at jo dybere drænet graves, jo mere vand kan man trække ud af jorden. Generelt lægger man ofte dræn alt for overfladisk, hvilket desværre betyder, at nedgravningen af drænet ganske enkelt ikke er effektiv.

Når du får hjælp af FM Service til nedgravning af dræn, er du sikret, at dit dræn i haven eller rundt om huset rent faktisk bliver lagt dybt nok ned til at virke optimalt. Vi medbringer erfarne medarbejdere og stærke maskiner, som nok skal få gravet dit dræn ned hurtigt og effektivt.

FM Service hjælper med dræn omkring hus og have

Dræn i haven kan selvfølgelig også minimere fugt omkring selve huset, men det hjælper hovedsageligt dine prydplanter og nyttehaver til at få gravet sine rødder dybere. Fugtige lommer i jorden vil gøre, at planterne ikke gerne graver deres rødder dybt nok ned, og der er også risiko for at planterne derfor vil dø. Med dræn i haven minimeres denne risiko.

Ved at grave drænrør ned omkring ens hus kan man nemmere holde bygningen tør både indvendig og udvendig. Fugtig jord kan gøre meget skade på ens hus, så derfor er det vigtigt at få nedgravet dræn om huset. Denne type nedgravning af dræn kaldes også typisk et omfangsdræn, fordi det ganske enkelt er et dræn, der ligger rundt om huset.

Fordele ved at lægge dræn langs sokkel

Langt de fleste huse vil have terræn, altså græsplæne, mosplæne, plantebed eller lignende, omkring størstedelen af huset. I dette terræn kan der dog findes fugt, som kan skade soklen og resten af huset. Ved at lægge dræn langs sokkel mindsker du især fugt i kælderen.

 

Få et uforpligtende tilbud

Bliv kontaktet


Over 175 synes godt FM Service på​ Facebook

FM Service - Brandstrupvej 81, 8840 Rødkærsbro
Telefon: +45 20 47 27 17
info@fmservice.dk